Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت هوای پایتخت گفت: غباری از نگرانی و اضطراب بر فضای جامعه حاکم شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روز یکشنبه در جریان پنجاه و هفتمین جلسه شورای شهر، اعضای شورا نسبت به موضوعات مطروحه و لوایحی که در دست بررسی قرار داشت، صحبت‌هایی داشتند که البته بیشترین تذکر نسبت به آلودگی روز‌های اخیر تهران و همچنین مصاحبه یکی از اعضای شورا در خصوص تفکیک جنسیتی بوستان‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهدی پیرهادی در ابتدای جلسه و در خصوص موضوع آلودگی هوا گفت: متاسفانه در شرایطی که امید می‌رفت با کاهش موج کرونا و آغاز سال جدید روح نشاط و طراوت به فضای جامعه بازگردد به ناگاه بحران آلودگی هوای ناشی ازگرد وغبار که محصول دست اندازی انسان در طبیعت، پشت پا زدن به اصل توسعه پایدار و بی تدبیری و زیاده خواهی بشر در استفاده از منابع طبیعی است، به تیتر اول رسانه‌های کشور تبدیل شد و غباری از نگرانی و اضطراب را برفضای جامعه حاکم کرد.

وی افزود: اگر روزگاری اخبار آلودگی هوا و گرد و غبار در استان‌های جنوبی به ویژه خوزستان تنها از قاب تلویزیون قابل تصور بود اکنون این قاب در پس پنجره هر ایرانی به سادگی در دسترس است.

پیرهادی افزود: در شرایطی که بسیاری از کارشناسان مجموعه‌ای از عوامل داخلی و خارجی را در پیدایش این میهمان ناخوانده بیان می‌کنند، قصد ندارم در این مجال اندک به تحلیل کارشناسی این پدیده بپردازم.

به گفته وی، به تجربه ثابت شده که در زمان بروز بحران، چه از نوع طبیعی و چه از نوع انسان ساخت، مدتی فضای جامعه با انبوهی از اطلاعات و تحلیل‌های علمی و غیرعلمی و راهکار‌های عملی انباشته می‌شود و پس از گذار از این شرایط رنگ فراموشی و رخوت به خود می‌گیرند.

عضو شورای شهر تهران، گفت: به نمایندگی از مردم شریف تهران و برای حفظ سلامت شهروندان و صیانت از محیط زیست شهر تهران، به دستگاه‌های مسئول در برای انجام اقدامات جدی برای رفع این معضل، تذکر جدی می‌دهم.

پیرهادی افزود: ازآنجا که یکی از علل عمده بروز این پدیده، گرمایش زمین و به تبع آن خشکسالی و بیابان زایی و پدیده تغییر اقلیم است، لزوم در نظر گیری برنامه جامع کشوری برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی بسیار ضروری است.

وی ادامه داد: در این راستا با توجه به اینکه منشأ اصلی آن خارج از ایران است و کشور ترکیه با اجرای طرح GAP که متشکل از ۲۲ سد و ۱۳نیروگاه بر روی سرشاخه‌های دجله و فرات، مسبب اصلی این پدیده شوم و بروز خسارات غیر قابل جبران بر محیط زیست کشور‌های همسایه و ایران شده است، نیاز است دستگاه دیپلماسی با قدرت و جدیت از منافع کشور ایران در مجامع حقوقی و بین المللی دفاع کند.

وی گفت: همچنین با تشکیل کارگروه‌های مشترک علمی و اجرایی میان کشور‌های درگیر این مسئله، برای رفع آن تلاش کند چرا که چالش امروز محصول انفعال، ناآگاهی و عدم شناخت دولت، از حقوق بین المللی و رعایت حقآبه در سنوات گذشته بوده است.

پیرهادی عنوان کرد: در گام دوم توجه به منشأ داخلی این ریز گرد‌ها در استان‌های جنوبی که محصول بی تدبیری در احداث برخی سد‌ها که بدون رعایت ضوابط صحیح محیط زیستی و در نتیجه خشک کردن زمین‌های پایین دست در سطح وسیع و تغییر اقلیم این مناطق در سنوات گذشته بوده است، همراه با عوامل خارجی منجر به خشک شدن یا در حال خشک شدن بسیاری از تالاب‌های کشور نظیر تالاب هورالعظیم، تالاب شادگان و ... و تبدیل شدن آن‌ها به کانون و منشأ ریز گردها، در داخل شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: علاوه بر اقدامات منطقه‌ای و بین المللی بازنگری در طرح‌های توسعه‌ای در داخل کشور به ویژه طرح‌های آبی و سدسازی‌های غیر اصولی و اجرای پروژه‌های علمی و اصولی در تثبیت شن و ماسه نظیر استفاده از پوشش گیاهی و گونه‌های مقاوم و با نیاز آبی کم به وزارتین نیرو و جهاد کشاورزی در اجرای اقدامات موثر در این زمینه تذکر می‌دهم.

وی افزود: همچنین به سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی حفاظت و صیانت از محیط زیست در کشور به منظور تعامل و هماهنگی با سازمان‌های مسئول در داخل و خارج از کشور، ایجاد سازو کار اصولی و قابل اجرا و پیشنهاد و بررسی طرح‌های منطبق بر اصول آمایش سرزمین و نظارت دقیق بر انجام ارزیابی‌های محیط زیستی به ویژه در پروژه‌های کلان کشور نظیر سدسازی تذکر می‌دهم.

عضو شورا ادامه داد: در نهایت همانگونه که سابقاً در بحث آلودگی هوای تهران به کرات اشاره کرده ام، رفع معضل آلودگی هوا در کشور به ویژه در کلان شهر تهران نیاز به عزم جدی و قدرت اجرایی در سطح مسئولین اجرایی رده بالای کشور دارد و با وجود ضعف نظارت و عدم ضمانت‌های قانونی و اجرایی لازم توسط دستگاه‌های متولی، تحقق آن امری بعید و دور از ذهن به نظر میرسد.


شاخص آلودگی باید کجا باشد تا تهران تعطیل شود؟


سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکری گفت: سوالم از استاندار تهران این است که شاخص آلودگی هوای تهران باید به کجا می‌رسید تا مدارس و ادارات تهران تعطیل شود؟

وی افزود: تهران در شرایط بحرانی قرار گرفته و به این ترتیب روز شنبه تهران، آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شد.

وی افزود: تعطیلی تهران یک مسکن برای این روز‌ها بود، هر چند برای این شرایط باید از عزم ملی انجام شود.

وی با بیان اینکه در شرایط آلودگی هوا در زمستان تذکر دادم که چرا یک عضو شورای شهر در این جلسه حضور ندارد، گفت: پس از این تذکر از سوی استانداری با ما تماس گرفتند و تنها در یک جلسه حضور پیدا کردیم، اما این روند ادامه دار نشد.

نجفی همچنین گفت: شهرداری تهران باید به ارائه مرخصی به گروه‌های حساس مانند زنان باردار، شیرده، افراد سالمند و دارای مشکلات تنفسی در این روز‌ها اقدام کند.

عضو شورای شهر تهران همچنین از دولت خواست، ورود خودرو‌های برقی به تهران و کلانشهر‌ها را در اولویت قرار دهد.


زنانه و مردانه شدن بوستان‌های پایتخت سیاه‌نمایی بود


حجت الاسلام سید محمد آقا میری، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه، با اشاره به مصاحبه‌ای که از وی در رسانه‌ها منتشر شده است گفت: من این مصاحبه را در رد شایعه‌ای انجام دادم.

وی با بیان اینکه در این مصاحبه زنانه و مردانه شدن استان‌های تهران را رد کردم، گفت: در این مصاحبه تاکید کردم که این موضوع تنها در خصوص بوستان مادر و کودک است.

حجت الاسلام آقامیری ادامه داد: قرار است در ۳۵۲ دوستان و در قسمت کوچکی از آن، فضای بسیار مناسبی برای مادران و کودکان در نظر گرفته شود که مادران با حجاب راحت‌تری به بازی با کودکان خود بپردازند این طرح شهرداری، بسیار مناسب است.

وی با بیان اینکه برخی می‌گویند که مادر و پدر می‌خواهند در کنار کودک باشند، گفت: تهران بیش از ۲ هزار و دویست پارک در ۲۲ منطقه دارد که تنها در ۳۵۲ دوستان و در گوشه‌ای از آن فضایی برای مادر و کودک ایجاد خواهد شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه برخی نسبت به این موضوع غرض ورزی دارد اینگونه مطرح می‌کنند که قرار است توسط آن‌ها را زنان به من گریه کنیم گفت نمی‌دانی چرا از این موضوع خجالت نمی‌کشم این تفکیک جنسیتی برای منفی بافی و سیاه‌نمایی نیست و متاسفانه یک سایت داخلی به این شرایط دامن زده است.

وی ادامه داد: شاید در کشور‌های غربی این گونه نباشد، اما این اتفاق خوبی نیست که به خبرنگار از ارائه امرار معاش کنند.

وی در بخشی دیگری از سخنان خود ادامه داد: پیک بامدادی دیشب با بنده تماس گرفته و اصل قضیه را جویا شد، اما با وجود این، خبر رسانه‌های خارجی تکرار شد.

وی گفت: ضرورت دارد که شورای شهر در این خصوص تذکر دهد چراکه این سایت برای بار دوم است که حرفم را به گونه دیگر منتشر می‌کند.

وی در ابتدای سخنان خود، با بیان تسلیت شهادت طلبه‌ها حرم امام رضا علیه السلام و بیان اینکه بسیاری از این سخنان هست، اما فرصتی برای این سخنان نیست، خواستار قرائت صلوات رای شادی روح این شهدا شد.


وضعیت شرکت بهره برداری مترو مناسب نیست


ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه یاد و خاطره امیر ارتش جمهوری اسلامی ایران سپهبد صیاد شیرازی و شهیدان روحانی در صحن مطهر رضوی را گرامی داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه همان گونه که همه اعضای شورا اطلاع دارند و در گزارش‌ها و مصاحبه‌های شهردار و مسئولین حوزه حمل و نقل نیز مرتب بیان می‌شود، وضعیت شرکت بهره برداری مترو به ویژه از نظر تامین قطعات و لوازم یدکی مورد نیاز اصلا مناسب نیست.

امانی با بیان اینکه ضروری بود تا شهرداری تهران در اولویت این شرکت را از این وضعیت عبور دهد، گفت: اعضای شورا نسبت به این موضوع تذکر دادند و معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران هم در جلسات هم‌اندیشی و هم در صحن شورا از امضای قراردادی خبر دادند که بر اساس آن باید تا سقف هشتصد میلیارد تومان اعتبار برای تامین قطعات و لوازم یدکی قطار‌های مترو در دی ماه سال ۱۴۰۰ تامین می‌شد.

امانی ادامه داد: این قرارداد به طرفیت شرکت بهره برداری مترو، بانک شهر، معاونت مالی و اقتصادی شهرداری و شرکت شهر آتیه تنظیم شده بود.

به گفته وی، از مبلغ هشتصد میلیارد تومان ۲۲۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات کرونا، صد میلیارد تومان اعتبار غیرنقدی شهرداری، ۴۷۰ میلیارد تومان از ردیف اعتبار تملک سرمایه‌ای و ۱۰ میلیارد تومان هم قرار بود نقدی به شرکت پرداخت شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: از ۱۹ دی ماه سال گذشته این قرارداد آماده امضا و اجرایی شدن بوده که تا امروز نهایی نشده است.

وی با طرح یک پرسش گفت: کدام پروژه اولویت دار در تهران از حمل و نقل عمومی مهمتر است و در حمل و نقل عمومی کدام سیستم از مترو مهمتر و حیاتی‌تر است؟

وی ادامه داد: چرا باید بیش از سه ماه یک قرارداد در کش و قوس بروکراسی اداری معطل بماند آن هم در شورا و شهرداری که مدیریت جهادی و انقلابی را یدک می‌کشد؟

وی افزود: متاسفانه موفق نشده ایم متروی تهران را از بحران به ارث رسیده از دوره پیش پس از هفت ماه عبور دهیم و انبار‌های این شرکت همچنان خالی است.

وی با بیان اینکه یکی از لوایحی که شهرداری تهران به شورای ششم تقدیم و تصویب شد، عوارض ساخت و ساز سال ۱۴۰۱ بود، گفت: مناطق جنوبی و کم برخوردار تهران در این لایحه حداقل افزایش را نسبت به سال قبل داشتند، ولی متاسفانه با ابلاغ دستورالعمل مصوبه شورا و اجرای آن به ویژه فرمول‌های پیچیده و چند بعدی که در دستورالعمل قید شده شاهد افزایش‌های فوق العاده در عوارض صدور پروانه و نظارت فنی در مناطق جنوبی هستیم.

وی گفت: با این شرایط عادلانه بودن و پیوست عدالت این مصوبه عملا رعایت نشده است.

امانی گفت: تقاضا می‌کنم کمیسیون معماری و شهرسازی شورا در اولین فرصت این دستورالعمل که به مناطق ابلاغ شده را بررسی کنند تا در افزایش عوارض شهرسازی در سال ۱۴۰۱ حداقل افزایش را در مناطق جنوبی و کم برخوردار داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنانه مردانه بوستان عضو شورای اسلامی شهر تهران شهرداری تهران میلیارد تومان فضای جامعه اعضای شورا عضو شورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۴۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ روز‌های کاری هفته و تعطیلات پایان هفته با توجه به شغل افراد و فرهنگ حاکم بر کشور‌های مختلف، متفاوت است.

در اغلب کشور‌های اروپایی و آمریکایی، روز‌های کاری هفته از دوشنبه تا جمعه یا شنبه است؛ و روز پایانی هفته یا دو روز پایانی هفته به اوقات فراغت می‌گذرد و افراد این روزها را به انجام کار‌های شخصی خود اختصاص می‌دهند. تعطیلات آخر هفته شنبه و یکشنبه به این دلیل در بعضی از کشور‌های دنیا رواج پیدا کرده است که در دین مسیحیت، یکشنبه روز مذهبی محسوب می‌شود. در بسیاری از کشور‌های اسلامی، نماز عصر روز جمعه بسیار مهم تلقی می‌شود؛ به این ترتیب، تعطیلات آخر هفته از جمعه تا شنبه است.

تأثیر موقعیت جغرافیایی و شرایط فرهنگی بر سیاست‌های کشور

در بسیاری از کشورها، جمعه آخرین روز کاری قبل از تعطیلات پایان هفته است؛ اما در ایران جمعه روز تعطیل پایان هفته است. مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که کشورهای ایران از بین ۱۱۴ کشور جهان، روز جمعه را در هفته تعطیل بودند. تفاوت‌های بسیار زیادی میان کشور‌ها ازنظر موقعیت جغرافیایی و شرایط فرهنگی حاکم بر هر کشوری وجود دارد؛ که می‌تواند بر سیاست‌های اتخاذشده در این زمینه تأثیرگذار باشد. برای مثال در برخی از کشور‌ها مانند سوئد و نروژ به ازای هر ۳ هفته کار، یک هفته مرخصی است. این برای سفر به دیگر کشور‌های اروپایی و لذت بردن از آفتاب سوزان اختصاص داده می‌شود تا از ظرفیت گردشگری و توریسم استقاده شود.

تعطیلات پایان هفته پنجشنبه تا جمعه، بیشتر در کشور‌های مسلمان‌نشین رایج بود، اما یمن یکی از آخرین کشور‌هایی به‌شمار می‌رود که تعطیلات آخر هفته پنجشنبه تا جمعه خود را به روز‌های تعطیلی جمعه تا شنبه تغییر داد.

مطالعات نشان می‌دهد که به‌تازگی تعطیلات پایان هفته در کشور‌های دیگری مانند سومالی و لبنان نیز تغییر کرده است تعطیلات آخر هفته در تقویم رسمی حداقل ۱۰۲ کشور جهان، دو روزه است، اما در ایران آخرهفته فقط یک روزه (جمعه) است. در حال حاضر فقط چندکشور دردنیا ازجمله ایران جمعه‌ها را برای تعطیلات آخر هفته در نظر گرفته‌اند و فقط در کشور نپال، شنبه به عنوان روز تعطیل پایان هفته محسوب می‌شود.

در کشور‌های کانادا، انگلیس و استرالیا با احتساب روز‌های آخر هفته و تعطیلات مناسبتی طی یک سال حدود ۱۱۴ روز تعطیل رسمی هستند. در فرانسه میزان روز‌های تعطیل مناسبتی ۱۴ روز است که با احتساب تعطیلات آخر هفته ۱۱۸ روز تعطیلی سالانه ثبت‌شده است؛ و اسپانیا ۱۵ روز تعطیلی مناسبتی دارد؛ که ۱۱۹ روز طی یک سال تعطیل است. در بعضی از کشور‌ها مانند مالزی، ترکیه، چین و امارات که طی چند سال اخیر در بازار گردشگری رشد چشمگیری داشتند. نیز تعطیلات آخر هفته دو روز است که با تعطیلات مناسبتی طی یک سال بالای ۱۱۸ روز تعطیل هستند.

میزان تعطیلات آخر هفته در چین ۹۸ روز است و تعطیلات مناسبتی آن حدود ۲۸ روز هست که درمجموع به ۱۲۶ روز در طول یک سال می‌رسد. در تقویم رسمی این کشور‌ها دو روز شنبه و یکشنبه تعطیل رسمی اعلام‌شده؛ اما با دورنگ متفاوت نشان داده‌شده است. رنگ قرمز در یکشنبه‌ها به معنای تعطیلی کامل تمامی بخش‌های خصوصی و دولتی آن کشورهاست و رنگ دیگر در شنبه‌ها به معنای تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، بخش‌های خصوصی و غالب ادارات دولتی است. اما بانک‌ها یا برخی ادارات دولتی مانند اداره پست که وظیفه خدمات‌دهی مستقیم دارند. اداره پست اداره صدور گواهینامه در شنبه با ساعاتی کمتر از ساعات روز‌های کاری دیگر کار می‌کنند.

کشورهایی با کمترین میزان تعطیلات در سال

تنها کشور‌هایی که کمترین تعطیلات در سال را دارند، ایالات‌متحده آمریکا، تونگا، پالائو، میکرونزی، جزایر مارشال هستند که هیچ مرخصی با حقوقی در سال ندارند و در پایین‌ترین سطح آمار بانک جهانی قرار دارند.

میزان بهره‌وری کشور‌ها با ساعت کار نسبت معکوس دارد

جالب است بدانید که کشور‌های آسیایی گاهی به اندازه انگشت‌های دست تعطیلی رسمی دارند؛ که دراین میان کشور‌هایی مانند چین، فیلیپین و تایلند که طبق قوانین کشور خود با حداقل تعطیلات که حدود ۵ الی ۱۰ روز است، در پایین‌ترین سطح این لیست قرار دارند. مسئله تعجب برانگیز دیگر این است که کانادا نیز با ۱۰ روز تعطیلی برای کارمندان، هم ردیف کشور‌های آسیایی در این لیست قرارگرفته است. بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است که میزان بهره‌وری کشور‌ها با ساعت کار نسبت معکوس دارد.

تعطیلات آخر هفته مدارس استرس را می‌کاهد؟

ازطرفی تحقیقات آماری نشان داده است افزایش بهره وری نیروی کار، کاهش آلودگی هوا، نشاط و شادابی کارمندان ولذت بردن از کار وهمچنین درکنار خانواده بودن که درفرهنگ اسلام وایرانی تاکید بسیاری شده است از تاثیرات تعطیلات آخر هقته است.

ازطرفی هم دولت‌ها در هزینه‌های مصرفی و سوخت وانرژی‌ها صرفه جویی قابل توجهی انجام دهند که می‌توان ازدیگران اثرات این تعطیلات گفته شود.

استفاده دیگر تعطیلات دو روزه وهمگام با کشور‌های توسعه‌یاقته دنیا استقاده از ظرفیت توریسم و گردشگری است که می‌توان دربالابردن این صنعت درآمدزا به دولت‌ها کمک کند. از لحاظ آموزشی تحقیقات اخیر بیان می‌کند تفریحات دانش‌آموزان و جوانان که در تعطیلات انجام می‌شود؛ نه تنها استرس و اضطراب دانش آموزان را می‌کاهد بلکه باعث بهبود نگرش، افزایش مهارت‌های اجتماعی و یادگیری بهتر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با وجود تلاش اخلالگران ارزی، بازار همچنان آرام است
  • تعطیل شدن پایانه قدیم شرق تهران تا پاییز سال جاری
  • بیمه و مسکن از مهمترین دغدغه‌های کارگران است و باید دولت نسبت به آن اقدام جدی کند
  • سگ گردانی در پارک‌ها و بوستان‌های کرج باید ممنوع شود
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • عامل قتل در بوستان ولایت بازداشت شد
  • احداث باغ بانوان بوستان «کرامت» جزو اولویت‌های شهرداری باشد
  • بازداشت عامل قتل هولناک در بوستان ولایت
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها