Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد فلاحتی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ گفت: اینکه تحصیلات تکمیلی باید ساماندهی شود و به سمت برنامه ریزی های کلان کشوری هدایت شود را ما نیز قبول داریم و لجام گسیختگی در دوره های دکتری و تحصیلات تکمیلی و اعطای مدرک بدون حساب کار منطقی ای نیست و تاکنون نیز کشور از این نظر آسیب های جدی ای متحمل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی افزود: باید بین افراد محقق و پژوهشگر با افرادی که صرفا به دنبال دانش افزایی هستند تفکیک قائل شویم؛ وزارت علوم و کل نظام آموزشی ما این تفکیک را مدنظر قرار نمی دهد و بنا را بر این گذاشته ایم که اگر کسی phd می گیرد با اتکا بر اینکه یک پایان نامه و رساله ای می نویسد، یعنی یک محقق به آموزش عالی کشور افزوده شده است در حالی که از اکثر رساله ها و پایان نامه ها هیچ استفاده ای نمی شود.

او با بیان اینکه پژوهش در کشور ما صرفا به خاطر نمره انجام می شود ادامه داد: خیلی از دانشگاه ها این ظرفیت را دارند که دانشجوی دکترا پذیرش کنند و آموزش دهند که لازم است وزارت علوم 2 نوع تعریف را از تحصیلات تکمیلی ارائه دهد و برای هر دو نوع برنامه داشته باشد یکی افرادی که برای پژوهش و تحقیق وارد تحصیلات تکمیلی می شوند و دوم افرادی که قصد دارند دانش خود را در این حوزه اضافه کنند.

فلاحتی خاطر نشان کرد: کسی که قصد دانش افزایی داشته باشد، وقتی به دوره ی دکتری می رسد حجم عظیمی از کتاب ها را در فضای مطالعاتی، به ذهن خود اضافه می کند و به تحلیلی می رسد که قطعا در شغل و حرفه ی فرد موثر خواهد بود.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: اگر دوره ی دکتری با اتکا بر تربیت پژوهشگر با تربیت افرادی که تنها به دنبال دانش افزایی هستند تفکیک شود، خیلی از دانشگاه ها می توانند متولی امر باشند و برای تحصیلات دوره ی دکتری برنامه ریزی کنند.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی گفت: واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، توانایی این را دارند که برای دانش افزایی دانشجویانی که می خواهند دوره ی دکتری را طی کنند؛ زمینه و فضا را فراهم کنند چون دانشگاه آزاد از لحاظ استاد، کتابخانه و آزمایشگاه بسیار غنی است هم چنین ظرفیت پذیرش دانشجو در دوره ی دکتری در این دانشگاه وجود دارد.

او تصریح کرد: تعداد واحدهای دانشگاهی که به دنبال تربیت پژوهشگر و محقق هستند کم هستند چرا که نیازمند شرایط و امکانات خاص آموزشی هستند که این ها را وزارت علوم می تواند به چند دانشگاه محدود کند البته این موضوع نیازمند تحقیق و پژوهش های کافی است که به عنوان یک نظریه در خیلی از کشورها اجرا می شود.

فلاحتی خاطر نشان کرد: نمی توان دانشگاه ها را محدود کرد که با اجبار تحصیلات تکمیلی را تعطیل کنند چون وقتی دانشجویان علاقمند هستند و پس از فراخوان ها کنکور دکتری تعداد زیادی ثبت نام می کنند یعنی ظرفیت برای پذیرش دوره ی دکتری وجود دارد اما باید بررسی کرد که دانشجویان با چه هدفی وارد دوره ی دکتری می شوند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: تب و تاب دانش و مدرک را باید در کشور مدیریت کرد نه اینکه با بخشنامه آن را محدود کنیم و جلوی آن را بگیریم که وزارت علوم باید مدیریت جدی در خصوص دوره دکتری داشته باشدو دانشگاه آزاد هم می تواند در این حوزه کارآمد و موثر باشد و امیدواریم بخشنامه های ابلاغی وزارت علوم دوره ی دکتری را مدیریت و ساماندهی کند.

202

ظرفیت واحدهای دانشگاه آزاد محدودیت مدیریت دانش افزایی تربیت متخصص

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم

ایسنا/هرمزگان مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنایع فعال قشم از جمله شرکت سیمان ملزم به انجام دو نوع پایش آنلاین و دوره‌ای با هدف بررسی درجه آلایندگی از سوی آزمایشگاه‌های معتمد سازمان محیط زیست و ارائه گزارش آن به سازمان حفاظت از محیط زیست هستند.

سید محمد هاشم داخته در نشست امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) با اصحاب رسانه قشم در سالن مرکز بین‌المللی رشد، اعلام کرد: شرکت سیمان از صنایعی است که پیش از آغاز فعالیت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، مجوز فعالیت دریافت و کار خود را شروع کرده اما برنامه‌های پایش محیط زیست این شرکت همانند دیگر صنایع بزرگ به صورت مستمر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: تغییر معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده در کارگروهی از سوی هیات وزیران، تصویب شد که عدد مربوط به آلایندگی‌ها بسته به نوع صنعت نسبت به سال‌های قبل، بالاتر هم رفته است.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه مدیریت آلودگی یک صنعت با توجه به میزان سرمایه‌گذاری، اشتغال و چرخه اقتصادی که در جامعه با خود به همراه دارد، نیازمند یک برنامه طولانی مدت و مستمر پایشی است، افزود: در این زمینه با شرکت سیمان قشم جلسات متعددی داشتیم و روند پایش‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فیلترهای نصب‌شده در دودکش کارخانه، الکتروفیلترهایی هستند که از طریق جریان الکتریکی در مدار قرار می‌گیرند، عامل اصلی چگونگی عملکرد خروجی گرد و غبار از دودکش کارخانه سیمان قشم، نوسانات برق و محدودیت‌های تامین انرژی شامل محدودیت مصرف انرژی الکتریکی در فصول گرم و محدودیت مصرف گاز در فصول سرد است.

به گفته داخته، قطعی برق شرکت سیمان قشم باعث از کار افتادن الکتروفیلترهای این کارخانه می‌شود و انتظار داریم با برداشته شدن محدودیت تامین برق در این شهرستان، مشکل این شرکت و بقیه صنایع به ویژه در فصل تابستان حل شود.

او بیان داشت: سازمان منطقه آزاد قشم سال ۱۳۹۰ با ایجاد شورای عالی ارزیابی با حضور ۱۰ تن از بزرگان محیط زیست کشور موفق شد اقدامات مربوط به مجوز طرح‌های بزرگ صنعتی در این شورا را پس از تحلیل و بررسی و انجام اصلاحات لازم، صادر کن.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صدور مجوز پروژه‌های بزرگ تا پیش از سال ۱۳۹۰ تنها از سوی سازمان محیط زیست کشور امکان‌پذیر بود.

وی با تاکید بر روند مستمر پایش آلاینده‌های صنعتی، از تلاش ۱۰ ساله شرکت ذوب و روی قشم برای حل این مشکل یاد کرد و گفت: در اوایل دهه ۸۰ این شرکت بار آلایندگی بالایی داشت، اما تعطیلی آن به دلیل بیکار شدن نیروها به‌ویژه فعالان جامعه محلی، عواقب اجتماعی به مراتب سنگین‌تری به همراه داشت که در نهایت تصمیم بر اجرای برنامه‌های نظارتی ۵ ساله برای ارتقاء استانداردهای محیط زیستی به منظور کاهش آلایندگی‌های این شرکت گرفته شد.

داخته ادامه داد: در حال حاضر این شرکت با راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب، فضای سبز مناسب و استفاده از فیلترهای تصفیه، موفق عمل کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری اختتامیه دومین دوره رویداد صدرا در واحد تهران شمال/حمایت صنایع از پایان‌نامه‌های کاربردی کارشناسی ارشد و دکتری
  • حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی در دستورکار دولت است
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • بازدید دکتر طهرانچی از ششمین جشنواره فرهیختگان جوان
  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)